Een mop (internet), 1996

Extreme:

Dit record bevat extreme elementen van enigerlei aard (racisme, sexisme, schuttingtaal, godslastering, expliciete naaktheid, majesteitsschennis). De inhoud is daarom afgeschermd, en kan alleen worden geraadpleegd op het Meertens Instituut.
This text contains language that can be perceived as extreme.

Beschrijving

Een man biedt in een café een mooi meisje iets te drinken aan. Zij reageert luid, zodat iedereen het kan verstaan, alsof de man haar een oneerbaar voorstel heeft gedaan. De man wordt uitgelachen en zich schamend trekt hij zich terug. Later komt het meisje haar excuses maken: ze studeert psychologie en wilde zien hoe de man zou reageren. Ze wil het drankje alsnog niet afslaan. Waarop de man luidkeels reageert alsof zij een extreem hoog bedrag heeft gevraagd voor haar sexuele diensten.

Bron

Gepubliceerd op Internet, 'Nederlandstalige moppen', adres: http://www.hzeeland.nl/~mkort/moppen.html