Een mop (mondeling), woensdag 26 januari 1966

Hoofdtekst

Der wienen ris trije hantsjemieren, dy kommen op in moarntiid bitiid oer in brêge. De moanne stie fol oan 'e heldere loft. Hy skynde klear yn it wetter. Kijk, een kaas rôp ien fan 'e trije. Sy nommen it bislút om mei har trijen dy tsiis út it wetter to heljen. De boppeste hong oan 'e brêge, de twadde hong oan syn fuotten en de ûnderste hâldde him beet oan 'e fuotten fan 'e twadde. Dy lêste soe de tsiis pakke. Mar de boppeste liet de brêge even los om yn 'e hannen to flybjen. En doe foelen se alle trije yn 'e feart.

AT 1336 - Diving for Cheese    AT 1336 - Diving for Cheese

ATU 1336 - Diving for Cheese.    ATU 1336 - Diving for Cheese.

Beschrijving

Drie hannekemaaiers zien weerspiegeling van de volle maan in het water aan voor een kaas. Ze besluiten de kaas uit het water te halen. De eerste hangt aan de brug, de tweede hangt aan diens voeten en de derde houdt zich vast aan de voeten van de tweede, en moet de kaas pakken. Ze vallen in het water als de eerste de brug loslaat om in zijn handen te spugen.

Diving for Cheese