goena04

Een sage (mondeling), zaterdag 27 januari 2018

Hoofdtekst

Ik heb het niet meegemaakt, maar mijn vader had kennissen in het leger en dat waren 3 militairen. Die gingen langs de markt. Daar was zo’n slangenbezweerder iemand die je toekomst kon voorspellen en die ene militair vroeg ‘Nou wanneer ga ik dood?’ en die voorspelde dan op dat moment ga je dood. Eerst vonden ze flauwekul en op het ene moment, hup de andere dood. En op een ander moment ook de ander dood. Nou de derde had allerlei soorten wapens in de buurt gehouden en zo van ik wil eventjes zien wat er gebeurt, dat is toch gek joh, twee maatjes zijn al weg. En ja hoor om 12 uur komt er rook uit het sleutelgat van de voordeur en de rook komt naar binnen en verandert in een slang. Nou heeft hij meteen aangevallen weetje. En heeft hij doodgestoken of weet ik wat die laatste militair, maar het was de slang niet die is veranderd in die voorspeller. Dus die komt je ’s nachts dan even koud maken, die beet je en dan gaat ie terug weer als rook. Dus die man kon het niks schelen, ik maak hem kapot. Ja dat heb ik niet zelf meegemaakt, maar dat kan ik wel geloven.

Beschrijving

Een man vertelt een verhaal dat hij gehoord heeft. Drie militairen gaan langs bij een slangenbezweerder om hun toekomst te voorspellen.

interview

Indonesië    Indonesië