Een sage (mondeling), zaterdag 07 december 1963

Hoofdtekst

Dat heb ik m'n grootvader vaak horen vertellen. In Hulst was er zo'n spook, dat was Ossaart. De mensen stelden zich dat voor als een heel groot hoofd, een soort bol met armen en benen. Dat wezen leefde in het riet aan de buitenvest van de wallen van Hulst. Mensen, die over die wal liepen, werden door Ossaart gegrepen. Hij kwam de wal opgerold en hij pakte de mensen beet en hij smeet ze in de buitenvest.

Bron

Kooijman, Henk: Volksverhalen uit het grensgebied van Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Amsterdam 1988. p. 322.

Ossaart    Ossaart

Hulst    Hulst