Een sage (mondeling), woensdag 22 juni 1966

Hoofdtekst

Hinke Kaert fan Nijbrêge wie in bikend wiersizster. As de lju dêrre hwat misten, dan mar even nei Hinke. Op in moarn soe Noppert syn heit to fiskjen, dat wie syn fak, doe 't Hinke sei: "Sille wy earst even yn it kofjetsjok sjen, Piter". Dat gie oan en Hinke sei: "Dou meist wol in goed slot op 'e kear dwaen, immen, dy't net fisket, hat mear mûdhoun as dou".
Heit gie mei fisk nei de keapman op it Fean, en dêr bliek, dat syn sweager gâns mûdhoun brocht hie, wylst dy net iens fiske.

Beschrijving

Mensen die iets kwijt zijn gaan naar de waarzegster. Uitkomen van waarschuwing en voorspelling van waarzegster aan visser om een goed slot op de beun aan te brengen, omdat iemand die geen visser is bij de visopkoper een partij vis zal aanbieden.

Collectie Bijlsma, verslag 47, verhaal 4 (Archief Meertens Instituut)

Hinke Kaert    Hinke Kaert