KEUNING001109 - flechten yn 'e moannen

Een sage (mondeling), maandag 09 april 1962

Hoofdtekst

In boer hie in hynder, dat hie moarns altyd flechten yn de moannen. In skuonmakkersdochter wenne dêr as faem. Hja tocht: "Ik wol ris wite, hoe 't dy der yn komme." Hja gong, doe 't de oaren al op bêd wierne, efter de hynsders sitten. Hja hie in brânnende stâllantearne by har, mar dêr sette se in amer oer hinne.
Midden yn 'e nacht bigoun it hynder to slaen om it leven. Hja skuorde de amer fan de lantearne ôf en hwat seach hja? Op it hynder siet in frommes. Mar it wier samar ynienen fuort, doe 't der ljocht kaem.

SINSAG 0791 - Begegnung mit Mahr.    SINSAG 0791 - Begegnung mit Mahr.

SINSAG 0310F    SINSAG 0310F

Beschrijving

Dienstmeid die kijkt wat er 's nachts met paard gebeurt dat 's morgens met gevlochten manen staat, merkt dat om middernacht paard lawaai maakt en ziet bij het maken van licht een vrouw op het paard.

Collectie Keuning, verslag 11, verhaal 9 (Archief Meertens Instituut)