INGEZONDENx01

Een personal narrative (internet), woensdag 07 februari 2024

Hoofdtekst

R., een vrouw van mijn werk, vertelde me over haar paranormale ervaringen. Als kind sliep R. in de kelder van een huis aan de Schieweg in Rotterdam-Noord. Iedereen in dat huis had hetzelfde gevoel en dacht iets te zien. Er leek een geest van een man onder de trap te wonen, wat angst veroorzaakte om de trap op te lopen. Iedereen viel van de trap, wat werd toegeschreven aan het gevoel dat iets aan je benen trok van onder de trap. 's Nachts zag R. zwarte gedaantes aan haar bed, vergelijkbaar met Dementors.

Later verhuisde R. naar de Ziedewijstraat in Overschie. Toen R. daar kwam wonen, stond ze op de drempel van haar kamer en zei tegen haar moeder: “Mam, hier lag iemand dood en dat heb je niet verteld.” Haar moeder bevestigde dat er inderdaad een dode man, de vorige bewoner, anderhalve maand had gelegen. R. heeft later foto’s van die man gezien en had hem precies zo omschreven.

In een ander huis aan de Louwerslootstraat was de geest van een klein kind met een ouderwets geruit petje op de trap en overloop. Het licht ging de hele nacht aan en uit. Er bleek ook een luik in de muur te zijn gemaakt waar spullen van onderduikers uit de Tweede Wereldoorlog in zaten. Er ging steeds een deur helemaal open in de nacht, dat merkte R. pas de volgende ochtend. De deur zat zo ver open dat hij klem zat en R. moeite had om hem weer dicht te krijgen.

R. is heel vaak verhuisd. Ze heeft ook aan de Kleine Inez Erf in Capelle aan den IJssel gewoond. Daar hadden ze een vreemde ervaring met een rookmelder die elke nacht afging, zelfs zonder batterijen. Op de Schaepmanstraat gebeurde dat ook. Het had ook een link met toen R. zwanger was, alleen toen gebeurde het steeds. Er verschenen orbs op foto’s daar, maar het was ook een oud, stoffig huis.

Later verhuisde R. naar Brielle, naar haar huidige adres op de Bark. Het jongste kind ziet daar dezelfde zwarte gedaantes, die op heksen lijken, in de slaapkamer. Ze willen niet weggaan en hij zag een mannelijke figuur zweven op het plafond.

Beschrijving

Paranormale ervaringen van een vrouw. Er worden bovennatuurlijke wezens en verschijnselen waargenomen.

Ingezonden naar de volksverhalenbank

Rotterdam-Noord    Rotterdam-Noord