Een broodjeaapverhaal (mondeling), woensdag 14 mei 1997

Hoofdtekst

Vroeger werden er wel nonnen ingemetseld. Dat was dan omdat ze iets verkeerds gedaan hadden. Maar ze kregen dan wel te eten en te drinken. En ook zijn er ooit in de Tower of London twee kinderlichamen gevonden. Ze waren eeuwen oud en zouden toebehoren aan de neefjes van Richard III. Die zou ze indertijd vermoord hebben, de rechtmatige troonpretendenten, zeg maar. In eerste instantie zijn de lijkjes toen weer ingemetseld. Het moet ergens in deze eeuw geweest zijn. Er werd toen druk over de zaak gespeculeerd. Ook heb ik gehoord en gelezen, en op T.V. gezien, dat vroeger in Amerika de maffia mensen in het beton gooide, in de fundamenten van gebouwen die in aanbouw waren. Die mensen werden dan niet meer teruggevonden. Ze zakten weg, na een paar dagen was het droog en was er niets meer van te zien. Op die manier raakten ze ongewenste personen kwijt.

Onderwerp

SINSAG 0983 - Eingemauert. Das Gebäude ruht auf einem Toten.    SINSAG 0983 - Eingemauert. Das Gebäude ruht auf einem Toten.

Beschrijving

Er zijn veel gevallen bekend van mensen die werden ingemetseld. Zo werden vroeger wel nonnen gestrafd als ze iets fout gedaan hadden. Ook heeft men in de Tower of London de twee ingemetselde lijkjes van de vermeende troonpretendenten van Engeland teruggevonden, de neefjes van Richard III. Tot slot hoort men vaak dat de maffia vroeger ongewenste personen inmetselde in de fundamenten van gebouwen in aanbouw.

n.v.t.

Eingemauert. Das Gebäude ruht auf einem Toten