STSAG900 - Rekenfout in onderzoek poltergeist Druten; 'Parapsychologen maakten rekenfout in Druten'; Skepsis haalt onderzoek naar poltergeist van mei vorig jaar onderuit

Een broodjeaapverhaal (krant), zaterdag 02 maart 1996

Auteursrecht:

This text contains copyrighted information.

SINSAG 0456 - Der Poltergeist im Hause    SINSAG 0456 - Der Poltergeist im Hause

Beschrijving

In een huis worden Poltergeist-verschijnselen aangetroffen. Parapsychologen meten met de random number generator paranormale krachten. De verschijnselen zouden zijn ontstaan door psychokinetische krachten als gevolg van psycho-sociale spanningen in het gezin, die zich bij de puberzoon zouden ontladen. Een scepticus rekent de resultaten na, en stelt dat de uitkomsten met de random number generator helemaal niet opmerkelijk zijn. Voorts zijn ook betrokken politie-agenten gaan twijfelen aan hun eerder afgelegde verklaringen over de toen als 'onverklaarbaar' geachte feiten.

De Gelderlander, 2 maart 1996

Der Poltergeist im Hause