BRAAP080 - Bouquet

Een broodjeaapverhaal (boek), (foutieve datum)

Bouquet
Dag in, dag uit, een maand lang, stonden er pagina-grote advertenties van een bekend merk goedkope tafelwijn in een bepaalde Parijse krant. Vanwaar die plotselinge dure reclame campagne? Dit was de verklaring: Een van de werklieden van de firma was in een immens wijnvat gevallen. Zijn lichaam had er wekenlang in gelegen voordat het ongeval werd ontdekt. Men probeerde de zaak geheim te houden maar die betreffende krant had er lucht van gekregen. De krant beloofde geheimhouding in ruil voor een kolossaal advertentie-contract.

Beschrijving

Een werknemer van een wijnfabriek is in een vat gevallen. Zijn lichaam wordt pas na een paar weken gevonden. Een journalist ontdekt het voorval. De krant belooft het verhaal niet openbaar te maken als de wijnfabrikant een duur advertentie-contract tekent.

Ethel Portnoy: Broodje Aap. 10e druk, Amsterdam 1992, p.112