BRAAP099 - De gelukkige vinder

Een broodjeaapverhaal (boek), (foutieve datum)

De gelukkige vinder
Een zeker bedrijf besloot een uitstapje te organiseren voor zijn personeel; er werd een boot gehuurd om met zijn allen op zee te gaan vissen.
Maar het werd slecht weer en het duurde niet lang voordat een van de arbeiders over de reling hing en zijn lunch uitbraakte in het water. Tot zijn diepe ontsteltenis viel zijn valse gebit ook in zee.
Een van zijn vrienden zag dit, deed zijn eigen valse gebit uit, maakte het vast aan zijn hengel en riep toen dat hij het vermiste gebit had opgevist.
De ongelukkige man wierp er één blik op en gooide het direkt terug in zee.
"Dat is mijn gebit niet," zei hij.

BRUN 04155 - The Wrong Teeth    BRUN 04155 - The Wrong Teeth

Beschrijving

Een aantal mannen gaat op zee vissen. Er wordt een man zeeziek en hij spuugt zijn gebit overboord. Een vriend hangt voor de grap zijn eigen kunstgebit aan de haak. Hij beweert het gebit van zijn maat te hebben opgevist. De man ziet dat het zijn gebit niet is en gooit het overboord.

Ethel Portnoy: Broodje Aap. 10e druk, Amsterdam 1992, p.132.

The Wrong Teeth