BAMET109 - Hangslot

Een broodjeaapverhaal (boek), 1987

Hangslot
Er zijn talloze verhalen over de wreedheid van de verschrikkelijke pitbull-terriër. Volgens deze verhalen laat een pitbull die iemand bijt nooit meer los - zijn kaken moeten operatief uit het vlees van zijn slachtoffer verwijderd worden. In Groningen zijn speciale bomen waar eigenaren van pitbulls kunnen pronken met de vasthoudendheid van hun honden door ze aan hun kaken aan de takken te laten hangen. Er is zelfs een ambtenaar van de gemeentelijke dienst groenvoorziening die zich bezighoudt met het afzagen van die takken omdat de beesten niet meer los willen laten.

Beschrijving

Een pitbull terriër laat niet meer los als hij iemand bijt. Zijn kaken moeten operatief uit het vlees van zijn slachtoffer verwijderd worden. Er zijn speciale bomen waar eigenaren van pitbulls kunnen pronken met de vasthoudendheid van hun honden door ze aan hun kaken aan de takken te laten hangen.

Ethel Portnoy: Broodje Aap Met. 1e druk. Amsterdam 1992, p.144

1987
Commentaar op p.176: "Na verschijning van een artikel over pitbulls in Vrij Nederland (26 september 1987), begon dit verhaal de ronde te doen."

Groningen    Groningen