Een mop (mondeling), donderdag 14 april 1966

Hoofdtekst

Ulespegel kocht us in bokken. Sy hienen tsjin him sein, dat dy bokken moest even mei de kop yn 't fjûr hâlden wurde. Hy moest it fjûr rûke, dan wie der lekkerder. Mar hwat Ulespegel to dwaen hat, dy sjocht dêr in farske hynstebult lizzen, dêr't de damp noch fan ôfslacht. Hy stekt de bokken mei de kop yn 'e hynstedong en seit: "Waar rook is, is ook vuur."

Onderwerp

VDK 1635* 15 - Eulenspiegel's Tricks. 15: "Waar rook is, is ook vuur."    VDK 1635* 15 - Eulenspiegel's Tricks. 15: "Waar rook is, is ook vuur."

Beschrijving

Een man koopt een bokking, en krijgt de tip deze even in het vuur te houden, dan wordt hij lekkerder. De man ziet echter een verse mesthoop, waar de damp nog van af slaat. Hij duwt de kop van de bokking in de paardemest en zegt: "Waar rook is, is vuur".

Ulespegel    Ulespegel

[Tijl Uilenspiegel]    [Tijl Uilenspiegel]