Een sage (mondeling), mei 1966

Hoofdtekst

Us mem hat us in pleachbeest njonken har hawn. Sy hie in heal brea ophelle by jountiid fan 'e bakker. Sy droech dat ûnder 'e linker earm. Yn 'e oare hân hie se de slútkoer.
Doe kom der in dier op har ta, dat wie folle grouwer as in houn. 't Hie hiele greate, gleone eagen.
Mem wie stjerrend binaud. It dier roan oan 'e kant dêr't se it brea droech.
Doe hie se it brea ûnder 'e rjochter earm dien, mar doe wie 't beest oan 'e rjochter kant kom to rinnen.
Doe hie se 't brea yn 'e slútkoer dien en doe wie 't fuort gong. Doe't mem thús kom, hie se trille as in blêd oan 'e beam. Noait, sei se, gean ik op in jountyd wer nei de bakker om brea.

Onderwerp

SINSAG 0256 - Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn).    SINSAG 0256 - Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn).

Beschrijving

Een moeder haalt in de avond brood van de bakker vandaan en wordt dan aangevallen door een plaagbeest. Het dier lijkt op een grote hond en heeft gloeiende ogen. Ze is erg bang en zegt dat ze 's avonds nooit meer naar de bakker zal gaan.

Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn)