TDANI0221_0221_1418 - Zwarte kat veroorzaakt de dood van een mens

Hoofdtekst

Over de kat van Alda H. deden ook vele verhalen de ronde. Zo vertelden ze, en ook ons vader-zaliger vertelde het, dat ze Jean H. eens gebeten had toen deze de kat eens had nagetrapt. De beetwonde stak hem geweldig en na een week is ie er mee naar de dokter geweest, maar toen die hoorde dat het een week geleden gebeurd was, zei ie dat het veel te laat was. En zo is Jean daaraan gestorven.

Onderwerp

SINSAG 0608 - Andere Begegnungen mit Hexentieren.    SINSAG 0608 - Andere Begegnungen mit Hexentieren.

Beschrijving

Nadat Jan H. de kat van Alda J.had getrapt, werd hij door het dier gebeten. Omdat de wonde maar niet wilde genezen, ging de man een week later naar de dokter. Die stelde echter vast dat het al te laat was. Een tijdje later is Jan aan zijn verwonding gestorven.

T. Daniëls, Leuven, 1965

limburgs (weert en omstreken)