Hoofdtekst

’t Was ’n meistje en ze was in positie en die joengen wilde nie mè met heur trouwen, en zie no de paster. Je goengk an ’t lezen da ’t zweet achter z’n lief liep en je zei: “Go gie nu mo gerust nor huus, je zal ’t ie no joen gedwoengen worden.” ’s Anderdaags wierd die joengen wakker in z’n bedde en da kiend van da joengk lag neffenst hem en j’is ton agliek bie heur getrouwd. Ma dat da toch is me die vinten hé...

Beschrijving

Een zwanger meisje ging te rade bij de pastoor omdat haar vriend niet met haar wilde trouwen. De pastoor begon te bidden tot hij helemaal bezweet was en zei dan: "Ga nu maar naar huis. Hij zal gedwongen worden naar je toe te komen". Toen de jongen de volgende ochtend wakker werd, lag zijn kind naast hem in bed. De jongen is dan snel met het meisje getrouwd.

M. Vander Cruysse, Leuven, 1965

west-vlaams (n van brugge)