Een broodjeaapverhaal (krant), maandag 31 augustus 1998

Auteursrecht:

De tekst bevat auteursrechtelijk beschermde informatie. De inhoud is daarom afgeschermd, en kan alleen worden geraadpleegd op het Meertens Instituut.
This text contains copyrighted information.

TM 6047 - Bill Clinton gaat vreemd    TM 6047 - Bill Clinton gaat vreemd

Beschrijving

Op internet is het laatste nieuws te lezen over het complot Monicagate. De CIA heeft, in opdracht van de Nieuwe Wereld Orde, Monica Lewinsky naar de Amerikaanse president Bill Clinton gebracht. De samenzweerders willen Bill Clinton uit het Witte Huis verdrijven, omdat hij hun bevelen halfhartig uit zou voeren en omdat hij schokkende informatie over ufo's vrij kan geven. Ook in Irak is de Nieuwe Wereld Orde actief. Ze beschermen Saddam Hussein omdat zo de olieprijzen, de belangrijkste bron van inkomsten voor de Nieuwe Wereld Orde, stijgen. Het complotdenken is zeer wijdverspreid in Amerika. Na de luchtaanvallen op Soedan en Afghanistan werd de link gelegd naar de film Wag the Dog, waarin een Amerikaanse president een oorlog in scene zet om de aanleiding af te leiden van een seksschandaal. Ook is menig Amerikaan beducht voor de 'men in black'.

Algemeen Dagblad, 31 augustus 1998

Bill Clinton gaat vreemd