Een mop (internet), woensdag 23 september 1998

Hoofdtekst

Er liep 'ns 'n blanke man door de woestijn die superdorst had. Echt...hij snakte naar water. En eindelijk zag hij 'n café midden in de woestijn. Er stond alleen 'n bordje met de tekst: "Verboden voor blanken" maar de man had zò 'n dorst dat hij toch naar binnen ging.
Eenmaal binnen werd hij door iedereen aangekeken. En de barkeeper zei: "Kun je niet lezen, ofzo?!!!!! Het is hier verboden voor blanken" en de man werd helemaal in elkaar geslagen door de barkeeper en uiteindelijk werd hij uit 't restaurant gekickt.
Dan maar verderop iets zoeken. Heel veel later kwam de man eindelijk weer 'n café tegen maar er stond weer 'n bordje met: "Verboden voor blanken". Hij ging toch maar weer naar binnen, maar dezelfde gebeurtenis als daarnet herhaalde zich en de man belandde met 'n harde smak in 't zand van de woestijn.
Toen hij op 'n gegeven moment 'n man op 'n kameel zag. De blanke man vroeg aan de man op de kameel om water, maar de man antwoordde: "Natuurlijk niet! Water is 't goud van de woestijn. Dat ga ik je niet zomaar weggeven. Maar zoals je misschien wel hebt gemerkt is alles hier verboden voor blanken. Je kunt van mij 'n potje zwarte schoensmeer kopen om het op te smeren en zo zullen de mensen denken dat je'n zwarte bent. "Akkoord" zei de man en nadat hij zich ingesmeerd had ging hij weer 'n café binnen. Dit keer was er niks aan de hand en hij huurde vervolgens een kamer. Hij zei tegen de barkeeper: "Wilt u me morgenochtend misschien vroeg wakker maken, want ik heb nog 'n lange tocht voor de boeg." "Ok" zei de barkeeper.
De volgende ochtend werd de man zonder problemen wakker gemaakt. En man ging weer verder. Toen zag hij 'n oase en hij wilde zichzelf schoon gaan maken. Hij springt 't water in en probeerde de schoensmeer eraf te schrobben. Maar het ging er niet af! Weet je hoe dat komt? Ze hadden de verkeerde man wakker gemaakt!!!

Onderwerp

AT 1284A - White Man Made to Believe he is a Negro    AT 1284A - White Man Made to Believe he is a Negro

ATU 1284A - White Man Made to Believe he is Black    ATU 1284A - White Man Made to Believe he is Black

Beschrijving

Blanke man wil een kamer huren, maar dat lukt niet omdat hij blank is. Hij wordt overal uitgezet. Dan koopt hij een potje schoensmeer en maakt zijn gezicht zwart. Hij kan nu wel een kamer huren, en wil de volgende dag vroeg gewekt worden. Als hij de volgende dag de schoensmeer er af wil wassen, blijkt dat ze de verkeerde gewekt hebben.

White man made to believe he is a Negro