MDESC0096_0097_15030 - Heks doet iemand geld verliezen

Hoofdtekst

Ik zelve ên dit teg’nkomm’n; ‘k Werkt’ ier up en ofsteej. ‘k Reed mi de muuls. En ‘k most’n e keeje zwiens lever’n nao Dikkebus. En m’add’n ol vele rooi ad om ze laôn: ’t waor’n lik zwoar’ iengst’n!En anke werekeerd’n, ‘k kreeg e frang; ja, e frang, dat wos vele in dien tied. Maor anke dien frang zocht’n, ‘k voeng’n nem nie meeje, ‘k woar’n nem kwiet. En dat wos van nulder: ja, ‘k passirde bie nulder erberge, en ‘k wilde e piente gaon drienk’n, mao ‘k voeg’n me frang nie meeje.

Beschrijving

Een man die op een boerderij in Westouter werkte, moest varkens leveren bij een boer. Omdat de varkens haast even zwaar waren als hengsten, had de man de grootste moeite om de dieren op de kar te krijgen. In ruil voor het geleverde werk kreeg de man van de boer een frank. Toen de man op de terugweg in een herberg een glas wilde gaan drinken, vond hij zijn frank merkwaardig genoeg niet meer.

M. Deschrijver, Gent, 1961

west-vlaams (poperinge en omstreken)