Hoofdtekst

‘k En hoord dat Bakelandt hier en dor inbrak en datten toen gepakt geweest ed in e getestol, ol de kant van Langemark. Enne wareerde hij in ’t Vrijbus. Z’èn dor ezo gepakt in e getestol. De chef van de gendarmerie van Langemark of van Ieper, ‘k weten niet o ’t er toen ol e gendarmerie bestoend, ed hem gepakt. ’t Wos e wuvije, die angedrevendeur gepijndheid hem beklapte. Bakelandt zei tegen de chef van de gendarmes: "’t Gaat wel daj den et of je tripe (ingewanden) wos er ook an!" ’t Is e vint die enig vele toeren uutgestoken et.

SINSAG 1320 - Andere Räubergeschichten.    SINSAG 1320 - Andere Räubergeschichten.

Beschrijving

Bakelandt vertoefde in het Vrijbos in Langemark en pleegde hier en daar een inbraak. Uiteindelijk werd de rover door het hoofd van de politie van Langemark of Ieper opgepakt in een geitenstal. De rover was verraden door een vrouw.

S. Top, Leuven, 1964

4. Historische sagen