LCUMP0197_0197_14553 - Toverij: macht der geestelijken (Zedelgem)

Hoofdtekst

Der was hier e ki e kient en ze giengen do mee no de poaters van Steenbrugge. Mo da peerd, da gerochte biena nie voort, en ’t zwitte dat het schrikkelijk was. Os ze nu an d’ofspanninge gekommen woaren, zei de caféboas: ja, ‘k zien ol wovoren dajje komt. Gift die beest mo rap hier. En osse (als ze) van de poaters were kwaâm liept da peerd nor hus en ol ’t zweet was weg. En de poaters ha’n gezeid: me weten nie of dat ge [got] genezen, mo me gont’t bin negen doagen weten. En wat da’k verteld he’n, is echt gebeurd!

Beschrijving

Toen men met een kind uit Zedelgem naar de paters van Steenbrugge ging, geraakte het paard bijna niet vooruit. De paters spraken tot de ouders van het kind: "Over negen dagen zal je weten of het kind zal genezen". Op de terugweg liep het paard zonder moeite naar huis.

L. Cumps, Leuven, 1965

west-vlaams (z van brugge)