Hoofdtekst

In den ouden tijd lag er hier geen brugge over ’t Scheld (= Schelde). De mensen moesten erover gezet worden met ’n bootje. En op ‘ne keer zagen ze daar ’n beeste komen met ’n luchtje. En ’t zette hem op den boot en ze moesten het overzetten. Maar ’t en sprak niet zulle. En ’t was donker, en ze zagen bijkans allene dat luchtje. ’t Zette hem op den boot en ze zetten ’t over. En als ’t overgezet was ging de beeste were weg.En als ze goed keken, lag-t-er ‘ne frang (= frank) op den boot omdat ze ’t overgezet hadden. ’t Betaalde!!

Onderwerp

SINSAG 0478 - Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.    SINSAG 0478 - Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.

Beschrijving

Op een veerboot kwam een beestje met een lichtje zitten, dat naar de overkant van de Schelde wilde gebracht worden. Nadat het beestje was uitgestapt, zag men een frank in het bootje liggen!

F. Van Houdenhove, Leuven, 1967

1.4 Luchtgeesten