Hoofdtekst

’t Was te Beveren, een schoolmeester X en ’n hadde dertien kinders, ’t jongste lei in de wiege. En ’t was een oud vrouwmens die altijd kwam zorgen voor vrouwmenschen (vroedvrouw). En ze bleef een keer bij ’t kind, ’t kind was vol met luzen (luizen). Dat is echt gebeurd in Beveren. Z’hebben naar de paters geweest en hij zei: “Je moet ze niet meer binnenlaten”.

SINSAG 0582 - Hexe schickt Läuse, Flühe, Mäuse.    SINSAG 0582 - Hexe schickt Läuse, Flühe, Mäuse.

Beschrijving

Een man uit Beveren had tien kinderen van wie het jongste in de wieg lag. Op een dag kwam er een oude vroedvrouw op het kindje passen. Even later zat het kind vol luizen. Toen de vader van het kind naar de paters ging, kreeg hij van de geestelijken de raad om die vrouw niet meer binnen te laten.

A.-M. Devynck, Leuven, 1965

west-vlaams (franse grens)