Een mop (boek), 1997

Twee Schotten komen elkaar tegen en klagen over het feit dat alles zo duur geworden is.
"Ik heb een gasrekening om naar van te worden," zegt de ene Schot.
"O, maar daar heb ik wel een oplossing voor," zegt de andere. "Je moet gewoon elke dag door een slang in de leiding blazen. Dan loopt de meter weer terug. Dan hoef je voortaan niet zoveel te betalen."
De Schot vindt het een goed idee en volgt de raad op. Hij blaast iedere dag een half uur door de leiding. Aan het eind van de maand komt een gemeente-ambtenaar de meter opnemen.
Hij wrijft zijn ogen uit en zegt: "Ik weet niet wat deze meter mankeert, meneer, maar de gemeente is u nog driehonderd gulden schuldig."
(Adjiedj Bakas & Hetty van Wolde: Gluren bij de buren. Humor en diversiteit. Lelystad 1997, p.26-27)

Beschrijving

Een Schot blaast in de gasleiding en draait daardoor de meter terug. Hij doet dat zo vaak dat de gemeente hem 300 gulden schuldig is.

Adjiedj Bakas & Hetty van Wolde: Gluren bij de buren. Humor en diversiteit. Lelystad 1997, p.26-27

Schotten    Schotten