TDANI0187_0187_1309 - Heks melkt koeien en die geven dan geen melk meer

Hoofdtekst

Marieke van B. had veel te veel werk met de boerderij en bovendien had ze dan ook nog drie kleine kinderen. En toen kwam haar vriendin met wie ze samen op de school was geweest haar een paar dagen helpen. Maar toen die de koeien gemolken had, kon Marieke er geen druppel melk meer uitkrijgen. En ze heeft die hulp dan ook maar snel doorgestuurd. En de koeien hebben ze moeten slachten, want ze gaven geen melk meer. En later vertelden ze dat die vriendin een echte heks was.

Beschrijving

Marieke van Bertje had drie kleine kinderen om voor te zorgen. Omdat ze niet veel tijd had om op de boerderij te werken, kwam een vroegere schoolvriendin haar enkele dagen helpen. Nadat die vrouw de koeien had gemolken, gaven de dieren echter geen melk meer, waardoor ze uiteindelijk moesten geslacht worden. Later vertelde men dat de vrouw een heks was.

T. Daniëls, Leuven, 1965

limburgs (weert en omstreken)