Een mop (mondeling), vrijdag 09 juni 2000

Ilja; Weet je een mop? Hij mag zo vies en zo discriminerend zijn als je wilt.
Jongen; Een Turk, een Nederlander en een Marokkaan gingen in een boomstam zitten. Daar zat een stinkdier. Wie het langste daar kon blijven, die kreeg F100.000,-. De Nederlander komt er na tien seconden uit. Dan gaat de Marokkaan erin. Die komt er na twintig seconden uit. Dan gaat de Turk erin en na twintig seconden komt het stinkdier eruit. Die zegt: "Uh, wat stinkt het." Dat ging ook over dieren, dat is toch goed?
Ilja; Ja, dat is heel goed, dankje.

AT 1865 - Jokes about Foreigners    AT 1865 - Jokes about Foreigners

ATU 1865 - Anecdotes about Foreigners.    ATU 1865 - Anecdotes about Foreigners.

Beschrijving

Een Turk, een Marokkaan en een Nederlander zitten in een boom. Ze gaan testen wie het langst in het hol van een stinkdier kan blijven. De winnaar krijgt F100.000,-. De Nederlander komt na tien seconden uit het hol. De Marokkaan komt na twintig seconden weer tevoorschijn. Dan is het de beurt van de Turk. Na twintig seconden komt het stinkdier naar buiten gerend en roept: "Uh, wat stinkt het."

Bandopname (archief MI)

Verteller = Marokkaanse jongen van het De Bruijne Lyceum