Een mop (mondeling), maandag 05 juni 2000

Hoofdtekst

MM: "D'r is een Belg en een Nederlander, die hadden een ongeluk gehad. En het was die Nederlander de fout. Zegt die Nederlander tegen die Belg: 'Je moet in de uitlaat blazen, en dan wordt je auto weer helemaal normaal.' Dus hij ging uh... hij was hele tijd aan het blazen, maar zijn gezicht was helemaal zwart, hè? Komen Belgische politie langs. Zegt ze van: 'Wat is er gebeurd?' Hij zegt: 'Ja, ik heb een ongeluk met een Nederlander gehad. En hij zegt: maar je moet in de uitlaat blazen, wordt je auto weer helemaal normaal. Lopen ze een rondje om de auto, beginnen ze helemaal kapot te lachen. Zeggen ze tegen hem uh... opeens later komen ze terug, en zeggen ze: 'Ja, we weten waarom je auto niet normaal wordt.' Zegt 'ie: 'Waarom?' 'Ja, de ramen staan open.'"
(Verteld in buurthuis Westside op 5 juni 2000; de vertellers waren Mohammed Madat, Jalal Oujabout en Mohammed Ajashi, drie Marokkaanse jongens van resp. 13, 13 en 15 jaar oud)

Beschrijving

Na een botsing tussen een Nederlander en een Belg, gaat de Belg op advies van de Nederlander de deuken uit zijn auto blazen door de uitlaat. De politie komt kijken en snapt waarom het niet lukt: de raampjes staan nog open.

bandopname van interview op 5 juni 2000 in buurthuis Westside

Belg    Belg