Hoofdtekst

Toe Lucien Nelis, in Houtkerque, z’hoorden bollen op de zolder. “Bolt mamar toe”, zeien ze, en “den dien die eerst bolt, wint”. En als ze met den lanteern gingen kijken naar de zolder, de lanteren ging uit, en z’hoorden muziek op de zolder.Hij hadde een vromensch dat ’n gèren zag, maar hij hadde ze niet gekregen, en hij dei een boek kommen van Parijs, hij ging ze verwenschen, zei’n, maar ’t viel op n’m, en hij wiste niet meer wuk dat’n laas.

Beschrijving

Op de zolder van een huis in Houtkerke hoorde men bollen rollen. Wanneer men ging kijken, werd het licht plots gedoofd en hoorde men muziek op de zolder. De man die daar woonde, had een boek uit Parijs besteld om een vrouw te verwensen, die zijn liefde niet beantwoordde. De man wist echter niet meer wat hij las in het boek, waardoor er allerlei vreemde zaken gebeurden.

A.-M. Devynck, Leuven, 1965

2.3 Toverboeken