Hoofdtekst

I En over het kerkhof hier, daar zullen ze ook wel veel over verteld hebben, nee?21 Ja, daar maakten ze je bang (voor).20 [relativerend gemompel]21 Ma ging toch niet de was inhalen, Louis z’n ma niet ’s avonds, nu in de ‘wùf’ (= tuin), hé. Durfde ze niet, hé Louis.20 Iedereen die zo bang had, zo (bang) hadden ze die kinderen vroeger gemaakt.21 Ja, die kinder.20 Ons ma woonde hier. En haar ouders … Vroeger was dat erger, hé, dat bang maken. Ons hebben ze nooit zo (bang gemaakt). Omdat wij wisten dat ze hun bang gemaakt hadden, hebben ze ons dat niet meer aangedaan. Voor te zeggen, het is zo verschrikkelijk of zo.21 Kerkhof, ja. Daar had ze altijd … Ik zeg je, ze ging geen was inhalen ’s avonds. Alleen toch niet. Daar weet ik niet van, ja, ik ben hier niet grootgebracht, dat is …

Beschrijving

Een vrouw durfde 's avonds de was niet meer uit de tuin te gaan halen omdat ze bang was voor de spoken op het kerkhof.

H. Schoefs, Leuven, 1996

1.4 Luchtgeesten