SINSAG 0750 - Andere Zauberei.    SINSAG 0750 - Andere Zauberei.

Beschrijving

Een vrouw die altijd hoofdpijn had, kon niet door de dokter worden geholpen. In de kelder van de vrouw hing een stank van petroleum. Men kon ook altijd een dorsmolen in de kelder horen draaien, alsof er allemaal duivels aan het werk waren. De vrouw wist niet dat haar problemen veroorzaakt werden door haar buurman, die slechte boeken bezat. De vrouw had namelijk ruzie met die buurman. Nadat de vrouw naar de paters van Halle was geweest, waren haar problemen opgelost.
Toen de buurman gestorven was, wilde het paard niet met de lijkkist naar het kerkhof gaan. De echtgenote van die buurman was altijd slechtziend geweest, maar toen haar man was gestorven, kon ze weer goed zien.
De vrouw die de problemen had gehad, geloofde dat de tovenaar zijn toverkracht aan zijn zoon had doorgegeven.

M.-J. Deraemaeker, Leuven, 1977

brabants (zuid-west)