RJAGE0096_0096_5121 - Terugkerende doden: zonder verlossing

Hoofdtekst

Nene paa zeliger vertelde mich eens het volgende: de groaf van Mechelen hoa veul grond heel goedkoup kunnen koupen mais hij hèt er nie veul plezier van gehad. Hij storf al kot noadien. Zen ziel kos mer gein rus vinnen in het groaf en doveur koem de groaf altaid trug spoken in de herfst. Dan was do veul lewèèt rond het kesteel; de poit goenk vanzelf open en e ne zwatte ruiter reed in een grote koets met 6 pjaad het kesteel binnen. Dat hèt zo lange taid gedoerd. Toen was de groaf weer ineens verdwenen.

Onderwerp

SINSAG 0473 - Wiedergänger in der Geisterkutsche.    SINSAG 0473 - Wiedergänger in der Geisterkutsche.

Beschrijving

De graaf van Mechelen was gestorven kort nadat hij grond had gekocht aan een spotprijs. Na zijn dood kwam de graaf altijd spoken tijdens de herfst. De kasteelpoort ging dan vanzelf open een een zwarte ruiter reed in een grote koets met zes paarden rond op het kasteeldomein.

R. Jageneau, Leuven, 1965

1.4 Luchtgeesten