APRIN0073_0073_8656 - Man ziet geestelijke over het veld wandelen

Hoofdtekst

Mijn broer zag ne geestelijke over het veld gaan; die ging daar op en af in het veld. Die zag die geestelijke zo klaar en die had ne boek in zijn hand. Die vertelde dat, maar daar geloofden ze thuis niet aan. En op ne keer ging ons moeder met hem mee en toen ze weer op dat riemke waren, toen zei mijn broer: "Daar is hij weer bij zijne kerkboek." En die kwam korter bij op hem af en toen en toen zei mijn broer: "Kijk, nu is hij zo kortbij, nu kan ik er bij mijne vinger bij." Maar ons moeder die zag niets. Die geestelijke die wandelde daar zo maar; die deed niemand iets.

Beschrijving

Een jongeman zag in het veld altijd een geestelijke heen en weer lopen met een boek in de hand. Zijn moeder kon de geestelijke niet zien.

A. Princen, Leuven, 1965

1.4 Luchtgeesten