MVANK0107_0107_9569 - Spookding zit onder de grond begraven

Hoofdtekst

Jan Kumhels was op ’t binneveld aan ’t graven. In jans stak hij met zijn schup op iet hard. Hij legde een ding bloot dat hij nooit gezien had. Het was geen hout en het was geen ijzer. Hij kon er gene kop aan krijge. Hij dacht dat het een spookding was en hij riep: zijt ge van God […] zijt ge van den duvel vertrekt. Het ding zakte in de grond en hij heet het nooit meer gezien.

Onderwerp

SINSAG 0478 - Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.    SINSAG 0478 - Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.

Beschrijving

Toen Jan K. aan het graven was, haalde hij een vreemd hard voorwerp boven, dat noch van hout noch van metaal was. In de overtuiging dat het een spookding was, zei Jan: "Ben je van God, [spreek dan], ben je van de duivel, vertrek dan". Daarop zakte het voorwerp weg in de grond.

M. Vankerkhoven, Leuven, 1964

1.4 Luchtgeesten