CDEWA0318_0318_16286 - Wraak van doorgezonden Schaper

Hoofdtekst

Ip ’n hof ip Vlissegem hadden ze ’n Duutschen Schaper, die van den boer wierd deuregezoenden. ’s Anderendaags gieng ’t ie nor den bilk om de koeien te goan melken. Mo ’t woaren do gin koeien meer. De boer zei: "We moesten no de garde goan”. ’s Anderendaags ot kloar wierd, hiengen de koeien over ’t koestal met under stèèrten an mekoar geboenden. Ze giengen den Duutschen Schaper gon zoeken. En van os ’t ie (van zodra hij) ip de boerderie kwam, stoenden de koeien ip stal…

SINSAG 0750 - Andere Zauberei.    SINSAG 0750 - Andere Zauberei.

Beschrijving

Op een boerderij in Vlissegem had een boer een Duitse schaper ontslagen. Toen de boer de volgende dag zijn koeien wilden gaan melken, was zijn stal leeg. Een dag later hingen de koeien over de poort van de stal met hun staarten aan elkaar gebonden. Er zat niets anders op dan de Duitse schaper te gaan zoeken. Op het ogenblik dat de schaapherder de boerderij bereikte, stonden de koeien weer in de stal alsof er niets aan de hand was.

C. Dewaele, Leuven, 1967

west-vlaams (oostkust)