CDEWA0220_0220_16101 - Zwarte Hand op hoeve door bedelares

Hoofdtekst

’t Was ’n hofstee, wo da den Zwarten Hand ip lag. Weet je hoe da kwam? Wel, ’t was do ’n wuvetje da bedelde en ’t vroeg ’n aalmoes an de boerinne, die weigerde. Bie den avond hoarde de boerinne ’n geruchte van den helschen duvel: ’t woaren pèèrden die met under hoeven ip d’hofpoarte sloegen. Da was de Zwarten Hand. En van de vouwtekamer (opkamer) komt da bedelwuvetje met de beste kleren van de boerinne en ’t goedwerk en ol… en ’t was gedoan met de witte pèèrden.
De boerinne zetteg het op ’n lopen.

Beschrijving

Op een boerderij kwam een vrouw een aalmoes vragen. De boerin weigerde en stuurde de vrouw weg. 's Avonds hoorde de boerin een hels lawaai van paarden die met hun hoeven tegen de poort sloegen. Dat was de zwarte hand. Even later zag men de bedelares met de beste kleren van de boerin van de zolderkamer komen.

C. Dewaele, Leuven, 1967

west-vlaams (oostkust)