Een sage (mondeling), dinsdag 30 mei 1967

Hoofdtekst

By de Swâdde lâns wenne Stammerige Harm. Dat wie in tsjoenster. Op 'e ein fan 'e Swâdde wenne in feint, dy hie by Stammerige Harm wenne en dy hie nachts ek by him sliept. Dy feint fortelde, hy wie midden yn 'e nacht wekker woarn. Doe lei der in pânse njonken him. Dy feint wie deabinaud. Hy doarst net wer sliepe. Doe't er sa in skoft wekker lein hie, kom der in grouwe kat oan. Dy sprong op bêd njonken him. Dy kat hie hyltyd mar yn in rountsje om 'e pânse hinne roan. En dy kat wie stadichwei lytser woarn. Op 't lêst wied er sa lyts as in mûske. En hy woarde nòch lytser. Op 't lêst wie der neat mear fan him oer west en doe hie Stammerige Harm wer njonken him lein.

Onderwerp

SINSAG 0669 - Zauberer ist an mehreren Stellen zugleich.    SINSAG 0669 - Zauberer ist an mehreren Stellen zugleich.

Beschrijving

Een knecht die bij tovenaar Stammerige Harm woont, ziet als hij 's nachts wakker wordt niet Harm, maar een pens in Harms bed liggen. Doodsbenauwd ziet de knecht vervolgens een grote kat de pens naderen. De kat draait voortdurend rondjes om de pens heen en wordt steeds kleiner. Al cirkelend krimpt de kat tot het formaat van een muisje. Als het diertje uiteindelijk helemaal verdwenen is, ligt Stammerige Harm ineens weer in bed. Harm was als kat uit toveren geweest en had een pens in bed achtergelaten.

Zauberer ist an mehreren Stellen zugleich & TM 3110 De pens in het bed

Swâdde    Swâdde