MVAND0077_0077_13728 - Geest van gestorvene komt terug als man

Hoofdtekst

Kwastier z’n vader wierd altied van de mare bereen. Je zei ’t ie dat da de geest was van enen die in z’n huus gestorven was die alle nacht ip de meur kwam kloppen en tonne ip hem kwam zitten. De paster zei dat ie most zand strooien roend z’n huus. Mo ’s nuchtens stoenden d’er do geen voetstappen in en j’et tonne ne paasnagel get en ’t was tonne gedaan. Mo de latste kè dat de mare hem bereen et was ’t ie veel geweldiger dan anders en ’t wierd gerutteld an z’n achterportje en ’t miek al geruchte in z’n huus.

SINSAG 0291 - Mensch von Mahr beritten    SINSAG 0291 - Mensch von Mahr beritten

SINSAG 0456 - Der Poltergeist im Hause    SINSAG 0456 - Der Poltergeist im Hause

Beschrijving

Een man werd 's nachts altijd door de maar bereden. De man beweerde dat de maar de geest was van iemand die in zijn huis was gestorven. De geest kwam iedere nacht op de muur kloppen en ging vervolgens op de man zitten. Van de pastoor kreeg de man de raad om zand rond zijn huis te strooien. 's Ochtends waren in het zand echter geen voetsporen te zien. Nadat de man ergens een paasnagel had gelegd, kwam de maar niet meer. De laatste keer had de maar hem wel veel harder bereden dan anders.

M. Vander Cruysse, Leuven, 1965

1.5 Plaaggeesten