WACHT0106_0106_3304 - Kaartspel verstoord door zwarte hond

Hoofdtekst

Op een plaats waren ze aan 't tuisen. Toen was daar geen elektriek en dat was met het licht van een petrollamp. Roets! Een slag of twee op de deur en toen ging het licht uit. En, die mannen betrouwden dat niet en die gingen naar huis en toen kwam daar een zwarte hond uit de mestkuil gesprongen en die ging zo kort langs een van die mannen af, dat die man zijn adem voelde en die is nooit meer gaan tuisen.

Onderwerp

SINSAG 0917 - Teufel (in Tiergestalt) erschreckt Sünder (Fluchende, Holzdiebe, Sonntagsschänder oder Spötter).    SINSAG 0917 - Teufel (in Tiergestalt) erschreckt Sünder (Fluchende, Holzdiebe, Sonntagsschänder oder Spötter).

Beschrijving

Enkele mannen die zaten te kaarten, waren verschrikt toen plots de petroleumlamp uitging nadat er tweemaal op de deur was geklopt. Omdat de mannen bang waren, gingen ze snel naar huis. Onderweg kwam één van de mannen een grote zwarte hond tegen.

W. Achten, Leuven, 1971

3.1 Duivels