Hoofdtekst

’t Was hier e vromens en z’aa zie ook e kiendje betoverd. Charles Kasteele aa nog voe poater geleerd. Je komt do binnen. "Binnen vuuf menuten is die toveresse hier were", zeiten. Da was e wuuf da roend gienk mè pietrol. Ze liet heur kruken stoan en te lope no dat huus. Vo da ze binnenkwaam, dei Charles e gewiede kèèrse ansteken met zeven spellen. Die spellen staken in die toveresse. Dorom kwaam ze gelopen. Ze sloeg met heur haand ip ze schoere, mor ie sloeg ip heur kop. "Je got dat hier nu erdoen, gi!" zeiten. Mo da kiend è mo veertien dagen mi geleefd. ’t Was te verre ip.

Onderwerp

SINSAG 0780 - Zauberer zwingt auf andere Weise, die Bezauberung fort zu nehmen.    SINSAG 0780 - Zauberer zwingt auf andere Weise, die Bezauberung fort zu nehmen.

Beschrijving

In Gistel had een vrouw een kindje betoverd. Een man die ooit voor pater had gestudeerd, sprak tot de ouders van dat kindje: "Over vijf minuten zal de toveres hier opnieuw staan". De toveres was een vrouw die leurde met petroleum. Vlak voordat de vrouw kwam aangelopen, stak de man een gewijde kaars aan, waarin hij zeven spelden stak. Toen de toveres aankwam, wreef ze over haar schouder en haar hoofd; door de spelden die in de kaars staken, werd de toveres immers zelf gepijnigd. "Je gaat dat kwaad nu ongedaan maken", zei de pater tot de vrouw. Het kind heeft echter maar twee weken meer geleefd. Het kwaad was al te ver gevorderd.

M.-R. Nijsters, Leuven, 1969

west-vlaams (nw van houtland)