Een mop (mondeling), zondag 17 maart 1968

De Dokkumers hienen och sa'n lêst fan 'e protters.
Dy skieten alles ûnder, de dakken wienen der wyt oer. De burgemeester sei: hjir mat beslist in ein oan komme. Doe gong er op in kear op 'e stûpe fan it stêdhûs stean en dêr lêsde er in dokumint foar, in soarte fan bifel. Dêr stie yn, dat alle protters woarden forbannen.
Mar wylst er dat sei skiet der him krekt in protter op 'e noas. Doe woarde de burgemeester lulk en mei de fûst omheech rôp er tsjin dy protter: "Dû bist foar ivich forbannen!"

AT 1325* - Bird's Dung Falls on Record Book    AT 1325* - Bird's Dung Falls on Record Book

ATU 1325* - Bird’s Dung Falls on Record Books.    ATU 1325* - Bird’s Dung Falls on Record Books.

Beschrijving

De burgemeester denkt een plaag poepende spreeuwen te kunnen verjagen door op de stoep van het stadhuis een document voor te lezen waarin staat dat alle spreeuwen verbannen worden. Een spreeuw poept prompt op het gezicht van de burgemeester, waarop deze uitroept 'jij bent voor eeuwig verbannen!'.

Bird's Dung Falls on Record Book

Dokkumers    Dokkumers