Een sage (mondeling), dinsdag 14 mei 1968

Hoofdtekst

Yn 'e Smoarhoeke yn 'e Harkema wie in frou stoarn. Dy hie in bierkleed omkrige yn 'e kiste, dat hie to lang west.
Doe koe dat minske de rêst net fine. En doe kom se elke joun by de famylje en dan rôp se: "To lang! To lang!"
Doe ha dy lju doomny ophelle en dy hat har oansprutsen. Doe sei se, har bierkleed wie to lang, dêr moest in stik ôf.
Doe is dêr in stik ôfskuord woarn en sûnt hat se har net wer fortoand.

Onderwerp

SINSAG 0402 - Die versäumte Wallfahrt (Messe, Gabe)    SINSAG 0402 - Die versäumte Wallfahrt (Messe, Gabe)

Beschrijving

Een dode vrouw is begraven met een te lang doodskleed en blijft na haar dood rondspoken, roepend 'Te lang! Te lang!'. Nadat de dominee haar probleem van haar vernomen heeft, wordt er een stuk van het doodskleed afgescheurd. Haar geest heeft zich nooit meer vertoond.

Die versäumte Wallfahrt (Messe, Gabe).

Smoarhoeke    Smoarhoeke