Een mop (boek), 1997

Hoofdtekst

Een stotterend jongetje gaat voor het eerst naar school. Hij stapt de bus in en zegt: 'I-i-i-i-ik-ik-ik,' waarop de buschauffeur zegt: 'Eruit!' Het stotteraartje gaat snikkend weer terug naar huis. De volgende dag probeert hij het nog een keer: 'I-i-ik-ik.' Nu begint de buschauffeur het jongetje te slaan. Dit gast een tijdje zo door. Op een gegeven moment gaat z'n moeder met hem mee, dit kan niet langer zo doorgaan. Ze vraagt aan de buschauffeur, waarom hij haar zoontje steeds slaat en niet mee laat rijden. Waarop hij antwoordt: 'Hij-hij-hij p-p-p-pest m-m-me.'

Beschrijving

Een stotterend jongetje gaat voor het eerst naar school, stapt de bus in, zegt: 'I-i-i-i-ik-ik-ik,' waarop de buschauffeur zegt: 'Eruit!' Het stotteraartje gaat snikkend terug naar huis, probeert de volgende dag nog een keer: 'I-i-ik-ik.' Nu begint de buschauffeur het jongetje te slaan. Dan vraagt z'n moeder aan de buschauffeur, waarom hij haar zoontje slaat en niet mee laat rijden, waarop hij antwoordt: 'Hij-hij-hij p-p-p-pest m-m-me.'

Adjiedj Bakas & Hetty van Wolde: Gluren bij de buren. Humor en diversiteit. Lelystad 1997, p.68-69