Een sage (mondeling), donderdag 18 juli 1968

Hoofdtekst

Froeger hienen se yn Moarmwâld in matteweverij. Dêr bistriden se de wurkeloasheit mei. Sy weefden mei rosken. Dy rosken woarden op 'e souder droege. Dan bleauwen se taei. Dienen se 't yn 'e sinne dan woarden se bros.
Sy moesten dus de rosken fan 'e souder helje.
De man dy't de leiding hie fan dy matteweverij flokte altyd bot.
Op in kear gong er by de leider op om rosken to heljen, doe woarde hy der ôfsmiten. Doe wied er midden op 'e leider. Hy gong der wer by op, doe woarde hy der wer ôfsmiten. Doe gong hy der nochris in kear by op. Doe woarde hy der foar de trêdde kear ôfsmiten.
Doe doarst er net mear.
Doe gong in oaren ien by de leider op. Dy sei: "Smyt my der ek mar ôf, duvel." Mar hy woarde der net ôfsmiten.
Dy lêste hat my dit gefal sels forteld.

Onderwerp

SINSAG 0542 - Von unsichtbaren Händen aufgenommen    SINSAG 0542 - Von unsichtbaren Händen aufgenommen

Beschrijving

Een man die altijd veel vloekte, moest eens wat spullen van een zolder afhalen. Maar elke keer als hij halverwege de ladder was, werd hij eraf gesmeten. Toen deed een ander het, en gebeurde er niets.

Von unsichtbaren Händen aufgenommen

Moarmwâld    Moarmwâld