Een sage (mondeling), dinsdag 27 augustus 1968

Op 'e Boppewei ûnder de Westerein roan froeger altyd de âlde hear. Dy spoeke dêr.
Der sit oan 'e Boppewei by de Skilige Piip in kiste mei jild yn 'e groun. Twa man hienen dêr oan 't dollen west om dy kiste der út to heljen, mar doe't se der oan ta wienen en de kiste bleat kom hienen se sein: "Nou ha wy him al!" En dat wie mis, hwant doe sonk de kiste wer djipper yn 'e groun del. Jy meije der net by prate. Dogge jo dat al, dan sakket de kiste. As jo neat sizze, dan kinne jo him krije.
De âld hear is troch forskeidenen sjoen woarn. Hy droech in sjerp om 'e middel. Hy is nei it reidfjild band, mar hy komt alle jierren in hoannestap neijer by de skat yn 'e groun. Dat duorret krekt sa lang oant hy der by kin. As er it jild wer hat, kin er gean hwer't er wol. De Spûkloane is der noch. Dy giet nei de Kolonjes ta.

Onderwerp

SINSAG 1266 - Das Heben des Schatzes. Schatzhebung misslingt, wegen Verletzung des Schweigegebotes.    SINSAG 1266 - Das Heben des Schatzes. Schatzhebung misslingt, wegen Verletzung des Schweigegebotes.

Beschrijving

Op een spookplaats doolt een oude heer rond met een sjerp om zijn middel. In de buurt van de spookplaats zit een kist met geld in de grond. Als je probeert de schatkist eruit te halen en daarbij praat, zakt die steeds verder in de grond. De oude heer is verbannen, maar komt ieder jaar een stap dichter bij de schat in de grond. Hij is pas verlost, als hij de schat weer heeft.

Motief

C401.3 - Tabu: speaking while searching for treasure.    C401.3 - Tabu: speaking while searching for treasure.

27 augustus 1968
Das Heben des Schatzes. Schatzhebung misslingt, wegen Verletzung des Schweigegebotes en SINSAG 0401 Der verborgene Schatz.

Skilige Piip    Skilige Piip

Kolonjes    Kolonjes