KWISPEL06

Een kwispel (internet), maandag 24 april 1995

Hoofdtekst

Opdracht: Een grote dikke man en een kleine dunne man komen een café binnen en bestellen hetzelfde drankje. De dikke man drinkt zijn glas in één keer leeg en verlaat het café. De andere drinkt zijn glas slokje voor slokje leeg en sterft.

Oplossing: De mannen bezoeken een café waarvan de baas in een niet al te beste bui is. De cafébaas doet vergiftigde ijsblokjes in hun drankje. De dikke man drinkt alles meteen op, de ijsblokjes krijgen geen kans te smelten. De dunne man drinkt slokje voor slokje, zijn ijsblokjes smelten, het vergif komt in zijn drankje en hij sterft.

Oplossing: Het gif zit in de ijsblokjes.