Een sage (mondeling), vrijdag 13 december 1968

Hoofdtekst

Yn 'e Hamsterpein forstoar in man. Fantofoaren hie er sein, hy woe dêr en dêr lizze op it tsjerkhôf. Hy hie in pealtsje oanbringe litten, dan koenen se 't sjen. Klaes Schievink hiet er. 't Wie in boer.
Foar syn dea sei er, hy bigearde in glês yn 'e kiste, dan koed er it lân nochris oersjen.
Hy hie de boel forerfd, mar hy wie net ticht by 't pealtsje biïerdige. De erfgenamten hienen har wurd net hâlden.
Doe spoeke er alle jountiden by har.
Letter ha dy minsken him by 't pealtsje lein. 't Wie 't tsjerkhôf op 't Bomkleaster. Doe wie 't spoekjen dien.

Onderwerp

SINSAG 0402 - Die versäumte Wallfahrt (Messe, Gabe)    SINSAG 0402 - Die versäumte Wallfahrt (Messe, Gabe)

Beschrijving

Een boer heeft voor zijn dood met een paaltje aangegeven waar hij begraven wil worden op het kerkhof. Als zijn erfgenamen verzuimen hem op die plek te begraven, blijft de geest van de boer ronddolen. Als de boer alsnog bij het paaltje begraven wordt, is het met het spoken gedaan.

Die versäumte Wallfahrt (Messe, Gabe).

Hamsterpein    Hamsterpein