Een sage (mondeling), vrijdag 17 januari 1969

Hoofdtekst

Der wienen twa bruorren, dy hienen in heit. Ik koe bêst mei dy bruorren. De heit wie by de iene soan yn. Dy soan wie troud, Doe sukkele dat wiif iderkear.
Syn oare broer wenne fuortby en hat my dat forteld.
Hy sei: "It gong sa: Dat frommes - myn snoars - wie bitsjoend. Sy ha har holkessen neisjoen. Dêr kom in hiele greate krâns út. Dêr sieten allerhande kleuren oan. Myn heit krige der de skuld fan dat dy har bitsjoend hie. Hy màt it ek wol dien ha. Hwant hy dwaelt iderkear om sûnt dy krâns dêr yn dat kessen foun is. En myn skoansuster wurdt hurd better."
Hy sei tsjin my: "Dû kinst goed mei myn broer oer de wei. Freegje him mar us ast de krâns sjen meist."
Ik ha der net om frege.

TM 3109 - Heksenkrans in kussen    TM 3109 - Heksenkrans in kussen

Beschrijving

Een man heeft eens zijn schoondochter, bij wie hij inwoonde, betoverd. Ze vond een grote krans in haar kussen.

Corpus Jaarsma, verslag 554, verhaal 4 (archief Meertens Instituut)

Heksenkrans in kussen