Een sage (mondeling), maandag 13 januari 1969

Hoofdtekst

Guon koenen in flesse drank komme litte. Dan stjûrden se skoppenboer fuort. 't Gebeurde meast yn herbergen.
Reid Keuning wenne op 'e Tille. Dy die oan spiritisme.
Dêr siet jouns gauris in klubke. As der gjin drank wie, dan sei er: "Nou kin 'k wol drank krije, mar dy't it bistelt, mei 't net oannimme. Dat ien fan jimmes mat de flesse aenst oankrije.
Dan kom de flesse drank even letter oansweven. Ien fan 't jongfolk krige him oan. It earste romerfol woarde fuortsmiten oer 't linkerskouder hinne.

SINSAG 0685 - Pikbube als Helfer.    SINSAG 0685 - Pikbube als Helfer.

Beschrijving

Een groepje mannen zat in een herberg nogal eens zonder drank. Ze stuurden dan een schoppenboer uit. Even later kwam er dan een fles aangezweven. Iemand moest de fles aannemen, maar niet degene die de kaart gestuurd had. Het eerste glas moest over de linkerschouder leeg gegooid worden.

Pikbube als Helfer.

Reid Keuning    Reid Keuning