Een mop (mondeling), zaterdag 15 februari 1969

Hoofdtekst

Der stie in doomny yn 't doarp, dy hie in soad meneuvels by 't preekjen. Hy hong soms heal ta de preekstoel út.
Der wienen in stik of hwat jonges, dy woenen in grap mei har doomny ha. Sy gongen yn 'e tsjerke en sy sagen de preekstoel fan ûnderen op in lyts eintsje nei hielendal troch.
Doe't de doomny dy sneins yn 'e preekstoel kom, hâldde er in preek mei as tekst: Als ik kom, dan kom ik haastiglijk.
Dat hie er krekt sein mei gâns biwegings der by of krak, dêr foel de preekstoel hinne en doomny lei langút oer de flier.

AT 1825C - The Sawed Pulpit    AT 1825C - The Sawed Pulpit

ATU 1825C - The Sawed Pulpit.    ATU 1825C - The Sawed Pulpit.

Beschrijving

Een dominee had de gewoonte nogal ver voorover in zijn preekstoel te hangen. Op een keer zaagde een stel kwajongens de poten gedeeltelijk door. Toen die zondag de dominee preekte, en zei 'als ik kom, dan kom ik haastiglijk', bewoog hij weer hevig. De poten braken, en de dominee lag languit op de vloer.

The Sawed Pulpit