Een sage (mondeling), vrijdag 07 maart 1969

Hoofdtekst

Rypke Atsma fan Eastemar moest in bern ha by de faem. Mar hy liet har mei it bern sitte. Doe is hja mei har bern yn 't wetter sprong en fordronken. Op 'e dei fan 'e bigraffenis woe Rypke de klok net lieden hearre. Hy soarge der foar dat er út 'e wyn wie. Mar krekt op 'e ûre, dat it lyk op it tsjerkhôf brocht woarde, draeide de wyn en klonk it lieden sa dúdlik en klear as stie hy der by. Hy mòest it hearre. Dat wie syn straf.

TM 3116 - Persoon kan de wind draaien    TM 3116 - Persoon kan de wind draaien

Beschrijving

Een jongeman liet zijn meisje met hun kind zitten. Hierop sprong het meisje met het kind in het water. De jongeman wilde de kerkklokken tijdens de begrafenis niet horen, en hij zorgde ervoor uit de wind te staan. Maar precies op het moment dat het lichaam op de begraafplaats kwam, draaide de wind, en hoorde hij het zeer duidelijk. Dat was zijn straf.

Persoon kan de wind draaien

Rypke Atsma    Rypke Atsma